ВИСТИНА Вистината е само една!

прирачник по демократија

Генетско Произведени Невладини Организации

Цивилно општество како коректив на власта???!!! Тоа е само реклама со која се обидоа да го протнат концептот на цивилно општество и целата приказна околу тоа. Во стварноста цивилното општество служи само идеите кои...
прирачник по демократија

Корпоратизам – економски вид на фашизам

Крешимир Мишак за помалку од една минута “на сите им плесна во лице!” Крешимир Мишак новинар на ХРТ, долгогодишен водител на познатата емисија „На работ на науката“ во март 2016 год. во своето неполно...
Makedonija Macedonia

Преговори за исчезнување на Македонија

Бобан Нонковиќ ги споделува своите сознанија со сите нас за онаа што и се готви на Македонија на закажаната средба на политичките лидери во Виена Бидејќи ниту можам, ниту сакам на сите мои ФБ-пријатели...
Погледи - Колумни - Став

МИРKА ВЕЛИНОВСKА ЗАБРАНЕТА KОЛУМНА

ЗАБРАНЕТАТА KОЛУМНА НА МИРKА ВЕЛИНОВСKА ВО „НОВА МАKЕДОНИЈА“ Банкстерот Хари најави олигархиско-мафијашки пленум за приватизација на Македонија Ако поради празничната дремливост некој уште не прочитал што предлага Харчо за спас на Македонија, еве да...
дедоларизација

Дедоларизација

Дедоларизација – Вистина или Илузија? Слободна Интернет Зона Американскиот долар полека го губи статусот на светска валута за тргување – Кина сепак беше сериозна Американскиот долар беше темел на трговската размена во минатиот век....
Макартистичката инквизиција лустрира во Македонија

Макартистичката инквизиција лустрира во Македонија

На човештвото му смрди до последната пора. Не помагаат тука ни УСАИД ни закани. Кој сака да живее во слобода и да дише чист воздух, кога-тогаш ќе удри на фашизмот. Друго чаре нема, оти...
Makedonija Macedonia

Обраќање на Претседателот на Македонија Ѓорѓе Иванов

Обраќање на Претседателот на Македонија Ѓорѓе Иванов Претседателот на Македонија Ѓорѓе ИвановПретседателот на Македонија, Ѓорѓе Иванов, во јавно обраќање соопшти дека нема да го даде Мандатот на ниту една коалиција се додека постои Платформа...
Makedonija Macedonia

Груевски: Државата е нападната, ние и народот ќе ја браниме и ќе победиме!

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола ГруевскиДржавата е нападната, ние и народот ќе ја браниме и ќе победиме! Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски во својот Фејсбук статус пишува дека ако народот не биде доволно активен и...
Стратешки пораз на американско-израелската политика на Блискиот Исток

Стратешки пораз на американско-израелската политика на Блискиот Исток

Не постојат западни сојузници постојат само западни интереси! Блиски Исток – во кратко Безбедносната архитектура на Блискиот Исток ја разбранува американската инвазија на Ирак во 2003 година со уривање на сунитскиот режим, кој беше...
полициска држава

ПОЛИЦИСКА ДРЖАВА

Системското наметнување на полициска држава постои со децении, денес полициската држава е реалност, сосема јасно видлива, сите ние живееме во полициска држава. Политичките, економските и интелектуалните елити во целосна и севкупна служба на моќниот...
Translate »