Автор: Vistina

Погледи - Колумни - Став

Зошто се самоубива ВМРО-ДПМНЕ

СТЕФАН ВЛАХОВ МИЦОВ Стефан Иванов Влахов-Мицов е универзитетски професор и писател, роден е на 6 февруари 1956 година во Габрово, Бугарија. Тој вели дека неговата мајка е од македонско, a мајката на неговиот татко...
Погледи - Колумни - Став

ДВОЈАЗИЧНОСТА ЗНАЧИ КРАЈ НА МАКЕДОНСКИОТ КАРАКТЕР НА ДРЖАВАТА

Анализа на Ристо Никовски ДВОЈАЗИЧНОСТА ЗНАЧИ КРАЈ НА МАКЕДОНСКИОТ КАРАКТЕР НА ДРЖАВАТА Суштината е јасна: со двојазичноста, Албанците во Македонија не бараат никакви додатни човекови или граѓански права туку трета албанска држава. Тоа е...
Македонија-2017

ОСТРА РЕАКЦИЈА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА: платформата од Тирана е дел од проектот за голема Албанија!

ОСТРА РЕАКЦИЈА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА: Да престане надворешното мешање во Македонија – платформата од Тирана е дел од проектот за голема Албанија! Со загриженост можеме да констатираме дека политичката криза во Македонија е испровоцирана...
Makedonija Macedonia

Обраќање на Претседателот на Македонија Ѓорѓе Иванов

Обраќање на Претседателот на Македонија Ѓорѓе Иванов Претседателот на Македонија Ѓорѓе ИвановПретседателот на Македонија, Ѓорѓе Иванов, во јавно обраќање соопшти дека нема да го даде Мандатот на ниту една коалиција се додека постои Платформа...
Translate »