Рубрики: Економија

дедоларизација

Дедоларизација

Дедоларизација – Вистина или Илузија? Слободна Интернет Зона Американскиот долар полека го губи статусот на светска валута за тргување – Кина сепак беше сериозна Американскиот долар беше темел на трговската размена во минатиот век....

Момент на Вистината – КИНА

МОМЕНТ НА ВИСТИНАТА – КИНА Слободна Интернет Зона Што би можело да биде позади кампањата која се обидува Кина да ја претстави како главна закана за глобалната економија? Дали најновите случувања на финансиските пазари...

Ветерен парк – Богданци

Ветерната електроцентрала „Богданци“ произведува струја целиот регион Трендот на користењето обновливи извори на енергија сѐ повеќе зема замав во светот, затоа се наметнува прашањето дали со инвестиции во ветерни или соларни електрани Македонија во...
Translate »