ВИСТИНА Вистината е само една!

Бегалци или мигранти – Како е исправно?

Бегалци или Мигранти – Дилема или повторно политика? ‘Refugee’ or ‘migrant’ – Which is right? By Adrian Edwards, Geneva 27 August 2015 Долго време и во медиумите и во јавноста постои поделеност околу тоа...
pravda

Првада во мрак

Правда е вистина во акција. Во последно време се почести се малтретирањата од страна на јавните претпријатија, нотарите, извршителите и судовите, со еден збор секој поединец кој е на некоја раководна позиција во тие...
Погледи - Колумни - Став

Наезда на „другите“ во бела Европа

Постојано се прашувам себеси, а сега и сите вас, навистина ли мислите дека ние, белите од Европа, сме цивилизирани, а „другите“ не се? Јас сега дознавам, а божем сум била добро информирана и темелно...

Ветерен парк – Богданци

Ветерната електроцентрала „Богданци“ произведува струја целиот регион Трендот на користењето обновливи извори на енергија сѐ повеќе зема замав во светот, затоа се наметнува прашањето дали со инвестиции во ветерни или соларни електрани Македонија во...
Translate »