ВИСТИНА Вистината е само една!

мејнстрим медиуми како оружје

Американците се Зомбирани со Информации од 6 Гигантски Медиумски Корпорации

Автор: Michael Snyder, 26. Maj, 2016   –   The Economic Collapse   Global Research БИТКАТА ЗА ИДНИНАТА СЕ ПРЕТВОРИ ВО БОРБА ЗА СРЦАТА И УМОВИТЕ НА ЛУЃЕТО Околу 90 % од сите информации,...
anti-globalizacija

Трговија со Органи

РАЗОТКРИВАЊЕ НА АМЕРИКАНСКАТА (ЗАПАДНАТА) ИМПЕРИЈА ИНФО Превод на овој текст е поттикнат од се повеќе бескрупулозната трка кај повеќето за профит, пари и други материјални и нематеријални задоволства. Се плашам дека од силната трка...
прирачник по демократија

Генетско Произведени Невладини Организации

Цивилно општество како коректив на власта???!!! Тоа е само реклама со која се обидоа да го протнат концептот на цивилно општество и целата приказна околу тоа. Во стварноста цивилното општество служи само идеите кои...
прирачник по демократија

Корпоратизам – економски вид на фашизам

Крешимир Мишак за помалку од една минута “на сите им плесна во лице!” Крешимир Мишак новинар на ХРТ, долгогодишен водител на познатата емисија „На работ на науката“ во март 2016 год. во своето неполно...
Translate »