Рубрики: Погледи

Анализа, Колумни, Став, Мислења, Коментар…

Погледи - Колумни - Став

Зошто се самоубива ВМРО-ДПМНЕ

СТЕФАН ВЛАХОВ МИЦОВ Стефан Иванов Влахов-Мицов е универзитетски професор и писател, роден е на 6 февруари 1956 година во Габрово, Бугарија. Тој вели дека неговата мајка е од македонско, a мајката на неговиот татко...
Погледи - Колумни - Став

ДВОЈАЗИЧНОСТА ЗНАЧИ КРАЈ НА МАКЕДОНСКИОТ КАРАКТЕР НА ДРЖАВАТА

Анализа на Ристо Никовски ДВОЈАЗИЧНОСТА ЗНАЧИ КРАЈ НА МАКЕДОНСКИОТ КАРАКТЕР НА ДРЖАВАТА Суштината е јасна: со двојазичноста, Албанците во Македонија не бараат никакви додатни човекови или граѓански права туку трета албанска држава. Тоа е...
Makedonija Macedonia

Груевски: Државата е нападната, ние и народот ќе ја браниме и ќе победиме!

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола ГруевскиДржавата е нападната, ние и народот ќе ја браниме и ќе победиме! Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски во својот Фејсбук статус пишува дека ако народот не биде доволно активен и...
полициска држава

ПОЛИЦИСКА ДРЖАВА

Системското наметнување на полициска држава постои со децении, денес полициската држава е реалност, сосема јасно видлива, сите ние живееме во полициска држава. Политичките, економските и интелектуалните елити во целосна и севкупна служба на моќниот...
Translate »