Tagged: Владимир Путин

Говор на Рускиот Претседател Владимир Путин

Говор на Рускиот Претседател Владимир Путин на Јубилејното 70то Генералното Собрание на ОН Владимир Путин “Седумдесет години јубилеј на Обединетите нации е добар повод да се навратиме во историјата и да поразговараме за нашата...

Владимир Путин го потврди военото учество на Русија во војната во Сирија

Изминатите седмици имаше многу шпекулации за и околу тоа колку има руски воници во Сирија, но во последните денови сме целосно бомбардирани со такви вести, причините зошто е така се надевам наскоро ќе ни...

Дали Путин ја потпиша смртната пресуда на доларот и еврото?

Нови ветришта! – Реципроцитет! – Или едноставно заштита од наметнатите санкции од страна на САД и ЕУ Претседателот на Руската федерација и шеф на Евроазиски блок Владимир Путин, денес (01.09.2015) потпиша закон со кој...
Translate »