Tagged: mislenja

прирачник по демократија

Прирачник по Демократија

-во подготовка- Поради се по очигледниот факт, дека од пред неколку години повторно е започнато со големо и гломазно геополитичко пре-сложување, а… секако „новинарите“ не можат и не сакат да пишуваат за тоа едноставно...
Погледи - Колумни - Став

Наезда на „другите“ во бела Европа

Постојано се прашувам себеси, а сега и сите вас, навистина ли мислите дека ние, белите од Европа, сме цивилизирани, а „другите“ не се? Јас сега дознавам, а божем сум била добро информирана и темелно...
Макартистичката инквизиција лустрира во Македонија

Макартистичката инквизиција лустрира во Македонија

На човештвото му смрди до последната пора. Не помагаат тука ни УСАИД ни закани. Кој сака да живее во слобода и да дише чист воздух, кога-тогаш ќе удри на фашизмот. Друго чаре нема, оти...
Translate »